Facebook-dramatikk, en påskegrøsser

Langversjonen av hva som skjedde da Facebooksiden vår forsvant.
-Og beskjed om utdeling av gavekort.

I påsken ble jeg vekket av en melding fra sjefen: "Hjelp! Facebooksiden vår er borte!" Det viste seg at Facebook, uten forvarsel, hadde fjernet siden vår, fordi vi hadde brutt noen av reglene deres. Påsken ble på et blunk et par hakk mindre avslappende enn jeg hadde sett for meg. Etter grundig research klarte vi å finne ut hva vi hadde gjort galt (vi er blitt veldig gode til å lese lange tekster med liten skrift på engelsk) og, viktigere, få kontakt med Facebook og forklare saken. De var velvillige i sin kommunikasjon og åpnet siden vår igjen.

Vi setter så stor pris på all den fine kommunikasjonen vi har med fansene våre på Facebook. Dere gir oss verdifulle tilbakemeldinger, tips og inspirasjon. Det er gull verdt for en liten bedrift som ønsker å være best i klassen på kundeservice, og som virkelig brenner for egne produkter. Å være uten Facebooksiden vår i en drøy uke, med alle våre engasjerte og fantastiske fans, var en fæl opplevelse. En erfaring vi har lært av. Vi skal være veldig nøye med hva vi gjør på siden vår fremover, så vi ikke bryter noen regler igjen.

En del av grunnen til at siden vår ble stengt var måten vi arrangerte vervekonkurranse. Det viser seg at det er problematisk å gi våre fans en "gulrot" for å verve nye fans. Det kan føre til at fans ukritisk maser på folk for å verve venner som egentlig ikke har noen interesse av å bli fans selv. Det kan også være galt å tilby fans et gode som andre ikke tilbys, tanken er da at man "tvinges" til å være fan. Og det er forbudt å arrangere en konkurranse der man trekker en tilfeldig vinner, uten at vedkommende må prestere for å bli trukket ut. Dvs. at vi utvilsomt brøt en regel da vi ville trekke en tilfeldig fan som skulle få et gavekort pålydende beløp tilsvarende antall fans. Konkurranser kan heller ikke arrangeres direkte på wallen, noe vi heldigvis ikke hadde gjort, iom. at selve konkurransesiden lå inne på lillevinkelsko.no.

Vi vil selvsagt ikke snyte noen for noe vi har lovet å gi bort. Så nå er det hvert øyeblikk tid for gavedryss! Vi kommer på mandag 19. april til å gi bort gavekort (til bruk i nettbutikken) til alle våre fans, og til alle andre som leser om konkurransen. I tillegg vil vi dele ut ett "kjempegavekort" pålydende kroner tilsvarende antall fans (vi teller antall fans mandag morgen). Fordi vi ikke kan trekke en vilkårlig vinner så arrangerer vi en konkurranse, der de som ønsker å være med i trekningen om det store gavekortet selv må melde seg på, og svare riktig på et spørsmål for å kunne vinne. Dette legges altså ut på siden vår førstkommende mandag, vi bruker helgen til å lage konkurransesiden, og gir beskjed på facebook straks den er oppe. Vi kommer også til å ta kontakt med et par av dere som har skrevet inn til oss på fan(a)lillevinkelsko.no, og gi dere en overraskelse. I mellomtiden ønsker vi alle våre fans, kunder og lesere av Skobloggen en god helg! Om to dager blir dere alle 200 sko-shoppe-kroner rikere, og én av dere kan se frem til å få et kjempegavekort!