Birkenstock - Unik i sitt slag

I fjor, som i år, er Birkenstock en høyt ettertraktet sandal. Mye på grunn av stil, men også deres gode og komfortable såler. Mange har brukt disse skoene i flere ti år, og dette med god grunn!

Sandalene, og den karakteristiske sålen, strekker seg så langt tilbake som til år 1774 i Tyskland, men har blitt forandret gjennom tidene til det produktet vi alle kjenner i dag. Essensen av alle modellene Birkenstock lager er den originale fotsengen, som er inspirert av det naturlige fotavtrykket som lages i sanden og følelsen av å gå barbeint. Sålens anatomiske form støtter ideelt det naturlige gå-mønsteret til din fot. Dine føtter, ledd og hæler er beskyttet. Samtidig, får føttene dine og leggmusklene dine trening mens du går.

 

Lille Vinkel sko Birkenstock sandal

Bilde: www.birkenstock.com

 

Remmene til Birkenstock-sandalene er laget av materialer som er kjent for å være veldig robuste og lette å ivareta. Selvom læret er 3 mm tykt, er det fortsatt mykt og behagelig å bruke. Materialet de bruker er gjennomfarget, til forskjell fra andre skinntyper som kun er overflatebehandlet. Dette gjør at skinnet beholder fargen lenger og at det puster bedre. Alle materialene som brukes er naturlige produkter. Man skiller derimot mellom ulike typer overflater, og om det enten er skinn eller syntet som brukes. For å vite forskjellen mellom de ulike, kan oversikten under være til hjelp.

Lille Vinkel sko Birkenstock sandal

Bilde: www.birkenstock.com

 

Når du endelig har bestemt deg for å gå til innkjøp av et par, hvordan vet du at sandalen sitter som den skal?

Alle har forkjellige føtter. Det er derfor Birkenstockene har fotsenger med to forskjellige bredder: normal og smal. Om du er usikker på om modellen du har sett for deg er smal eller normal i vidden er det bare å se på tegningen av fotavtrykket inni sandalen, som vist nedenfor.

 

 Lille Vinkel sko Birkenstock sandal  

Sandalen til venstre, med konturene av foten, viser en normal modell. Til høyre, med en utfylt tegning, er merket for en smal modell.

 

Sko påvirker måten vi beveger oss, og det er derfor viktig at de sitter ordentlig, både når du står og mens du går. Når du prøver sandalen, er det viktig at du har noen få millimeter med rom rundt dine tær og dine hæler. Det er også viktig at ikke føttene dine ikke presses mot kantene av fotsengen. Dette er for at dine tær skal ha plass til å bevege seg mens du går, og at selve foten skal få bevege seg fritt i sandalen.

 

Om du nå får enda mer lyst på et par, så har vi noen bilder av de ulike modellene vi har i butikkene akkurat nå. Klikk gjerne på bildene for å linkes direkte til nettbutikken vår. Men vær rask, for de forsvinner veldig fort!

Lille Vinkel sko Birkenstock sandal

Lille Vinkel sko Birkenstock sandal

Lille Vinkel sko Birkenstock sandal

Lille Vinkel sko Birkenstock sandal

God handel! :-)

Tough enough med Jeffrey Campbell

For øyeblikket er det å finne en haug av vårens stilige Jeffrey Campbell sko i butikkene. Vår spreke og flinke ansatt, Camilla fra Bergen, har tatt noen bilder for å gi dere litt inspirasjon.

Skoene er å finne i mange av våre butikker, og kan også kjøpes i vår nettbutikk. Trykk gjerne på bildet for å linkes direkte til skoen! :-)

 

Lille Vinkel Sko Jeffrey Campbell Callista Rød Lakk Camilla French

 

Lille Vinkel Sko Jeffrey Campbell Everly Snake Sort Camilla French

 

Lille Vinkel Sko Jeffrey Campbell Callista Everly Oriley Camilla French

 

Lille Vinkel Sko Jeffrey Campbell Callista Hough Sort Camilla French

 

Lille Vinkel Sko Jeffrey Campbell In Love hvite beige Camilla French

 

Lille Vinkel Sko Jeffrey Campbell Oriley Sort Camilla French

 

Er du "tough enough" for Jeffrey Campbell? Løp og kjøp nå, for de forsvinner fort ut av butikkene ;-)

 

Foto: Camillafrench.no
Makeup: Karoline Skog og Elle Pax
Modeller: Elle Pax, Daria Chesnokova og Camilla Mumfie