Michis skotips #1

Som mangeårig skoentusiast plukker man opp mange smarte tips og triks for å gjøre skohverdagen litt enklere. Det er nok flere der ute som kunne hatt god nytte av å vite litt mer om både pleie og enkel vedlikehold av skoene, samt småknep man kanskje ikke visste om. Derfor har jeg bestemt meg for å dele mine ulike tips, slik at de muligens kan bidra til å gjøre dagen deres litt enklere.

Jeg, som mange andre, har ofte opplevd at mine skolisser gjerne går opp uansett hvor stramt jeg enn knyter, eller benytter meg av den såkalte "dobbelknuten". Dette problemet er slitsomt, og skyldes ofte at lissene enten er for glatte, eller at man knyter en såkalt "bestemorknute". Denne "bestemorknuten" kan man kjenne igjen på at skolissesløyfen sitter vertikalt istedet for tvers over skoen, slik bildet under viser. Denne knuten er som regel det største problemet til at lissene sklir opp, nettopp fordi knuten ikke strammer seg mens man går, men bare blir løsere.

Bestemorknute til venstre og en balansert knute til høyre

 

Men det finnes et lite knep for lisser som sklir opp, og dette med en knytemåte mange bruker til vanlig. Det er bare en liten justering som skal til for at frustrasjonene skal forsvinne!

Bildeserien nedenfor viser knytemåten de fleste av oss bruker, men om du heller endrer retning og lager løkken underifra i stedet for ovenifra kommer knuten i en bedre balanse. Til slutt strammer du bare godt, og VIPS! Så har du en knute som ikke løsner.

Steg 1

Lag så en løkke av den ene lissen

Før så den andre lisen UNDER løkka

Og deretter rundt

Forså å lage ei løkke til gjennom den andre

Deretter strammer du godt

 

Denne strammes heller mens man går, det er slik den holder seg. Dette er spesielt nyttig med tanke på fottøy der en gjerne ikke skal benytte seg av dobbeltknute, som for eksempel pensko for herre eller nettere skotøy for kvinner. Det tar en liten stund å venne seg til, men etterhvert går det like automatisk som alle andre metoder en måtte være vant med.

 

Dette var dagens tips, og håper dere slipper å snuble i løse skolisser i fremtiden :-)


 

Tre ansattes topp 5 favoritter

Lille Vinkel Sko består av mange hyggelige og fine medarbeidere som står til disposisjon for å gjøre din skohverdag litt lettere. Når valgets kvaler tynger over deg eller det er noe du lurer på, strekker de med glede ut en hjelpende hånd for å styre deg i riktig retning. Vi vil trekke frem tre fantastiske personer som er med på å få Lille Vinkel til å gå rundt, nemlig Kristine, Marte og Åse.

Trykk gjerne på bildene for å bli linket direkte til skoen i nettbutikken.

Lille vinkel sko

Kristine finner du i vår nyeste avdeling i Stavanger. Her har hun hilset kunder velkommen med sitt vinnende vesen siden oktober i fjor.
 

Lille vinkel sko wolverine 1000 mile
Wolverine, 1000 mile

 

Lille vinkel sko united nude kilehæl
United Nude, Sense Hi

 

  Lille vinkel sko Toms yellow gul alprgatas
  Toms, Classics

 

  Lille vinkel sko Birkenstock Gizeh sort black
  Birkenstock, Gizeh

 

Lille vinkel sko new balance WR996 hvit white beige
New Balance, WR996

 


Lille vinkel sko

Marte jobber på Nettavdelingen, og har stått på siden august 2012. Om du har bestilt sko på nettsiden vår eller ringt/mailet angående en ordre, så har du nok vært i kontakt med denne hjelpsomme frøkna.Lille vinkel sko plato no name green
No Name, Plato

 

  

  Lille vinkel sko Chie mihara Etrus black
  Chie Mihara, Etrus

 

 Lille vinkel sko Hudson Picadilly
 Hudson, Piccadilly

 

Lille vinkel sko emma jo agnes blue
Emma Go, Agnes

 

Lille vinkel sko dr martens drury black
Dr. Martens, Drury

 

Lille vinkel sko

Åse er å finne i vår avdeling på Byporten. Denne flittige jenta har jobbet her siden august 2011, og fra og med i sommer tar hun over avdelingen vår i Stavanger som den nye butikksjefen(!).

 

Lille vinkel sko keds red rød
Keds, KD4867

 

 Lille vinkel sko leopard alpargatas
Toms, Alpargatas

 

Lille vinkel sko Sendra boots brun brown
Sendra, 10998

 

Lille vinkel sko new balance WL574
New Balance, WL574

 

Lille vinkel sko Dr Martens 1461 black sort
Dr. Martens, 1461

 


Nå har du fått vite litt om noen av våre ansatte og deres favoritter i butikkene akkurat nå. Forhåpentligvis har de inspirert med sine valg, og vi ønsker hjertelig velkommen til å både å prøve, snakke, le og handle! :-)

TOMS - "One for One"

 Nå som våren står for tur, begynner butikkene å bugne av nyheter. Blant disse er de alltid så populære skoene fra TOMS.

Inspirert av barn han har møtt på sine reiser, bestemte Blake Mycoskie seg for å grunnlegge TOMS - en bedrift som for hvert par de selger, gir et par sko til barn som trenger det. Også kjent som "One for one"-konseptet.

Skoene i seg selv er inspirert av det som kalles en "Alpargatas"-sko, en enkel slip-on sko i canvas, som nå har blitt kjennetegnet til TOMS skoene.

Men hvorfor sko, lurer du?
Vel, mange barn i utviklingsland vokser opp barbeint. Enten de leker, hjelper familien med arbeid eller går på skole så er de utsatt uten sko. Sko kan bidra til:

- at de unngår smertefulle rifter og kutt i føttene, og eventuelle infeksjoner som følge av dette
- å minske faren for å bli smittet av alvorlige jord-overførbare sykdommer
- at de får skolegang; Det er ikke uvanlig at barn ikke kan gå på skolen ettersom sko er en påkrevet del av skoleuniformen, og de ikke har råd eller tilgang til sko.

Etter å ha grunnlagt firmaet i 2006, har TOMS gitt bort mer enn 10 millioner par til barn som trenger det.

Dette er et merke med betydning utover det vanlige, og som dessuten har utrolig fine og behagelige sko! I butikkene våre har det kommet mange flotte modeller til både han, henne og for de aller minste. Hvorfor ikke handle med ekstra god samvittighet, neste gang du er hos oss? Ikke bare får du flotte sko, du gjør også en god gjerning! :-)

 

 

Bestselgerne i sort, ash og olive til både dame og herre

Toms lille vinkel sko red yellow orange palms

Toms lille vinkel sko blue navy jeans dip-dye

Toms lille vinkel sko crochet blue silver black beige

Toms lille vinkel sko blue navy red palms

Toms lille vinkel sko sabados navy beige grey slip-on

Toms lille vinkel sko blue navy orange suede perforated leather

Toms lille vinkel sko inka black beige suede

Toms lille vinkel sko correa sandals inka jeans beige black purple

Toms lille vinkel sko suede leather blue red
 

Toms lille vinkel sko black beige suede leather wedge

Toms lille vinkel sko leopard snake loafer

 

 Lille Vinkel har det desidert største utvalget av TOMS i hele Norden, og kan med stolthet si at vi har ført merket siden 2009, som da en av de første butikkene i Norge. Det er nå utvalget er på topp, og de fleste størrelser er inne. Så skyndt deg til en av våre nærmeste butikker for en hyggelig handel! Til alternativ har du vår fine nettbutikk som du kan linkes direkte til ved å klikke på en av bildene.

Ha en strålende dag videre! :-)